Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Förlust på övertid mot Södertälje

13 mars 2022 17:24

Södertälje fick med sig bonuspoängen.


Period 1

Båda lagen öppnade friskt. Södertälje skapade dock lite mer tryck inledningsvis och Adam Ohre sattes på en del prov.

Gints Meija åkte ut för hooking efter nästan sju minuter. Södertälje skapade en del tryck men Vita Hästen stod upp och klarade att freda sitt mål.

När signalen för powerbreaket gick kunde man summera en jämn halv period där Södertälje haft något mer av spelet och hemmalaget haft lite svårt att få till längre anfall.

Efter drygt tolv minuter åkte Södertälje på en utvisning för holding the stick och nu fick man chansen att etablera ett längre anfall. Det utnyttjade man nästan omedelbart när Marcus Eriksson spelade in pucken till Josh Wilkins som stod i slottet, vände om och tryckte in 1-0!

Hampus Falk åkte ut för roughing med tre minuter kvar och Erik Borg åkte ut för slashing med sekunder kvar men resultatet stod sig perioden ut. Skotten slutade 8-9 vilket reflekterade en hyfsat jämn period med något spelmässigt övertag för Södertälje men målmässigt övertag för Vita Hästen.

Period 2

Gästerna inledde alltså andra perioden med en spelare mer på isen och det utnyttjade man på bästa sätt när man spelade in pucken i mitten och drog den på mål förbi en skymd Adam Ohre. 1-1 efter 27 sekunder.

Matchbilden var ganska lik den i den första perioden, men med Vita Hästen som det något mer spelförande laget. Jesper Samuelsson och Corey Mackin fick ett jätteläge till ledningsmål men gästernas Nikita Tolopilo hann med den snabba sidledsförflyttningen och kunde rädda.

Efter en någon starkare period för hemmalaget inledningsvis började SSK lyfta spelet och få till lite längre anfall samtidigt som hemmalaget fick rikta in sig mer på kontringar.

Rihards Marenis drog på en kontring och fick med sig en utvisning för hooking. Det farligaste läget var inget typiskt powerplayläge utan var i slutet av utvisningen där Erik Borg spelade slog en lysande passning till Hampus Olsson som dock han bli genskjuten av en back.

Vita Hästen lyfte spelet ordentligt med 8-9 minuter kvar efter en stark Södertäljeperiod och med sju minuter kvar kunde Josh Wilkins trycka in 2-1!

Publiken hann nästan inte sätta sig ner förrän det small till igen. Colby Sissons sköt, Ludwig Stenlund tog returen och rakade in 3-1!

Period 3

Södertälje försökte lyfta spelet och Vita Hästen såg ut att försöka stänga ner. Hemmalaget stack dock upp i ett och annat organiserat anfall. Med nästan sju minuter på klockan trampade SSKs Albert Sjöberg in i Vita Hästens zon, trampade in ett skär mot mitten och tryckte in reduceringen.

Södertälje fortsatte att skapa och i mitten av perioden kom man i ett liknande sätt som vid 3-2-målet. Efter en stökig situation framför Adam Ohre förpassades pucken in i mål och efter videogranskning bedömde domarna att att målet skulle godkännas. 3-3.

Södertälje åkte på en boardingutvisning efter 11 minuter och i samband med avblåsningen gick signalen för powerbreak. Utvisningen gav ett hyfsat powerplay men inga mål.

Båda lagen skapade lägen med gästerna var lite tyngre.

Södertälje tog timeout med 16 sekunder kvar. Tiden rann ut och matchen gick till förlängning. Skotten slutade 5-18.

Förlängning

Spelet svängde till en början fram och tillbaka som det brukar se ut. Sedan tog Vita Hästen över och Colby Sissons hade ett riktigt farligt skott men pucken gick på fel sida stolpen. Jesper Samuelsson spelade fram Corey Mackin som sånär kunde styra in pucken men den gick också utanför.

Istället kunde Södertälje vända, runda Ohre och sånär peta in pucken. Eller? Situationsrummet ringde upp och påpekade att pucken varit inne och Södertälje tog bonuspoängen.