Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
MoDo
MoDo

Straff-förlust mot MoDo

19 februari 2022 17:26

Sagolik upphämtning!


Tony Zabel och Marcus Eriksson efter MoDo

Innan matchen hyllades jubilarerna Erik Borg (200 matcher) och Marcus Eriksson (hela 700 matcher!).

Period 1

Jubilaren Erik Borg fick ett friläge innan publiken hann sätta sig efter hyllningarna men Tex Williamsson i gästernas mål klarade. Dock tog det bara sekunder innan nyförvärvet Gints Meija fick ett nytt friläge och han presenterade sig på bästa sätt när han vända bort mplvakten och la in 1-0 efter mindre än minuten!

MoDo täppte till lite bakåt och försökte lyfte spelet, men Vita Hästen fortsatte att skapa lägen. Colby Sissons hade ett riktigt bra skott från blå men en oskymd målvakt kunde avstyra. Mycket kamp i mittzonen.

Hemmalaget var duktiga på att bryta uppspelen och med åtta minuter gångna ledde ett sånt brutet uppspel till att Corey Mackin fick ett friläge men Tex Williamsson klarade.

Efter tolv minuter tappade hemmalaget i egen zon vid ett uppspel och MoDos Filip Sveningsson passade på att sno åt sig pucken och trycka in 1-1 i Adam Ohres högra kryss.

Två minuter senare uppstod en rörig situation framför Adam Ohre och Max Tjernström kunde trycka in ledningsmålet 1-2.

Spelet svängde fram och tillbaka i slutet av perioden. MoDo åkte till sig ett friläge och Vita Hästen vände och spelade sig fram till ett öppet skottläge.

Med sekunder kvar åkte Marcus Eriksson ut för tripping Skotten slutade 6-11.

Period 2

Vita Hästen spelade av utvisningen utan större problem. MoDo fortsatte dock att ligga på och hemmalaget hade svårt att få ordning på spelet utan fick fokusera på att slå ifrån sig pucken. Efter fem minuter åkte Alexander Falk ut för slashing. MoDo höll ett konstant tryck och till slut orkade inte hemmalaget stå emot mer utan Mikkel Aagaard kunde slå in 1-3.

En olycka kommer sällan ensam och MoDo kunde göra 1-4 genom Daniel Mannberg inte ens minuten senare. Ytterligare minuten senare åkte Erik Borg ut för delaying the game efter något intermezzo vid tekning.

Utvisningen gav inte så mycket för gästerna och med hjälp av Fabian Ilestedts och Rihards Marenis energiska skridskoåkning kunde hemmalaget vända spelet och sätta lite tryck för första gången i perioden med sex minuter kvar. Filip Cruseman åkte till sig ett friläge men hann inte få iväg något skott.

Nyförvärvet Nerijus Alisauskas åkte ut för tripping med 1:30 kvar.

Period 3

Hemmalaget försökte att lyfta spelet i tredje men MoDo var starka på egen blåliunje och kunde avstyra många försök att komma in i zonen. Efter fyra minuter åkte gästerna på en utvisning för holding. Vita Hästen spelade bra, hittade bra passningsvägar men lyckades inte få på det där avgörande avslutet.

Vita Hästen fortsatte att lyfta spelet och efter åtta minuter fick Colby Sissons ett skottläge som han tillvaratog på bästa sätt och pangade in 2-4!

Minuten senare åkte MoDo på en utvisning för holding och i samband med avblåsningen gick även signalen för powerbreak. Hemmalaget tryckte på bra och Filip Cruseman var ytterst nära att kunna trycka in pucken vid bortre stolpen, men den gick utanför.

Vita Hästen tryckte på att skapade flera riktigt farliga lägen, men om pucken inte gick utanför så var Tex Williamsson med med sin plock.

Med fyra minuter kvar tog Vita Hästen sin timeout och plockade ut Adam Ohre och med två minuter kvar kunde Colby Sissons dra på ett skott som på något sätt letade sig in mål. 3-4!

Vita Hästen fortsatte att spela med sex utespelare och med dryga minuten kvar åkte MoDo på en utvisning för tripping. Vita Hästen spelade ett bra powerplay och med halvminuten kvar kunde Rihards Marenis dra igenom hela MoDos försvar och lyfta in 4-4! SKotten slutade 10-3, sammanlagt 22-34.

Förlängning

Vita Hästen spelade riktigt bra och var ytterst nära att göra mål. Med en avvaktande utvisning fick man spela lite drygt halva förlängningen i numerärt överläge. Man kunde dock inte utnyttja sitt överläge fullt ut utan blev lite stillastående.

Straffar

Omgång MoDo Vita Hästen
1 Mikkel Aagaard Miss Fabian Ilestedt Miss
2 Oscar Nordin Mål Gints Meija Miss
3 Filip Svenningsson Miss Rihards Marenis Miss

Därmed tog MoDo med sig bonuspoängen hem till Örnsköldsvik.