Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Södertälje!

22 februari 2022 23:22

Vita Hästen tar med sig tre poäng tillbaka till Norrköping!


Tony Zabel efter Södertälje: "Imponerad av våra killar"

Första perioden var ganska jämn. Vita Hästen åkte på två utvisningar men vann skotten (7-10) men Södertälje gjorde enda målet efter ett misstag i mittzonen. Gästerna spelade dock bra och hade bl a ett skott i ramen av Alexander Falk med ett förflutet i just Södertälje.

Andra perioden var riktigt stark av Vita Hästen. Spelet var förlagt i Södertäljes zon större delen av perioden och skotten 4-15 var snarast i underkant. Det tog dock ett tag innan man kunde utnyttja spelövertaget, men med halva perioden spelad kunde Josh Wilkins trycka in kvitteringen i powerplay.

Corey Mackin satte även 1-2 i powerplay med bara sekunder kvar av perioden.

Södertälje försökte lyfta spelet i tredje men Adam Ohre och resten av laget stod emot bra. Istället kunde nyförvärvet Gints Meija göra 1-3 på en retur efter att Marcus Eriksson gjort en magnifik "droppa pucken"-dragning och vispat iväg ett skott. Målvakten lämnade retur och Gints Meija kunde raka in pucken i öppet mål.

Hemmalaget plockade målvakten med ett par minuter kvar. Marcus Eriksson fick tag i pucken och kunde lyfta in den i öppet mål och fastställa slutresultatet.