Hemma
Södertälje
SSK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Södertälje!

5 oktober 2022 21:16

Äntligen kom säsongens första seger efter en tät holmgång!


Period 1

Bägge lagen hade svårt att hitta fäste i det andra lagets zon. Vita Hästen försökte ömsom spela sig in, ömsom dumpa puck, men man hade svårt att behålla pucken i organiserat anfallsspel. SSK hade lite mer spel i gästernas zon.

Dryga sju minuter in åkte Södertälje på en utvisning för tripping när Tanner MacMaster var på väg in i hemmalagets zon. Det uppstod en intressant situation när Södertälje kontrade och fick ett två-mot-ett-läge. Adam Ohre klarade läget och två SSK-spelare åkte över honom och tippade in i mål. Domarna blåste dock inte av och Vita Hästen vände snabbt igen i ett fyra-mot-två-läge och efter ett par fina sidledspassningar kunde Marcus Eriksson få tag i pucken och vispa in 0-1!

12 minuter in kom SSK i ett två-mot-ett läge, spelade parallellt med mållinjen och tvingade Adam Ohre till en blixtsnabb sidledsförflyttning, men han slängde ut sitt benskydd och klarade suveränt.

Med 3:15 kvar på klockan kom Södertäljes kvittering när Cole Cassels spelade snett inåt bakåt till Viktor Lang som kunde panga in kvitteringen. Det tog dock en lång videogranskning innan målet godkändes eftersom det var spelare i Ohres målgård i momentet innan målet.

Skotten slutade 11-5.

– Jag tycker att vi gjorde det bra i 16 minuter. Sedan fick de sitt mål lite billigt och fick momentum av det, sa Erik Ullman i pausintervjun.

Period 2

Två minuter in i andra perioden gick en passning mot Jimmy Andersson, som dock släppte pucken till en fristående Jesper Samuelsson som kunde lyfta in ledningsmålet 1-2!

Minuterna senare åkte Jakob Stridsberg på en utvisning för high sticking vid en situation i eget sarghörn. Vita Hästen stod upp bra och lät inte SSK organisera sig. Man slog ifrån sig och Jimmy Andersson höll en egen soloshow.

I anfallet efter att man blivit fulltaliga kunde dock Nikola Pasic runda Vita Hästens kasse och spela snett inåt bakåt till Ludvig Jansson som gjorde ett 2-2-mål som var väldigt likt 1-1-målet.

Vita Hästen lyfte sig och hade en stark period där man spelade runt i SSKs zon, hittade skott och tog tillbaka pucken. Filip Lennström hade ett riktigt bra läge vid Södertäljes högra stolpe men fick inte in pucken. Jimmy Andersson och Sebastian Benker hade flera riktigt bra samarbeten som var sånär på att sluta med mål. Jens Holmström fick tag i en förlupen passning precis framför mål och slängde iväg ett skott som mycket väl hade kunnat hitta in.

Med dryga två minuter kvar åkte Erik Borg ut för high sticking. Bara halvminuten senare åkte dock SSK på en utvisning för tripping och med bara sekunder kvar, när Borg kommit in på isen igen, åkte SSK även på en utvisning för boarding. Skotten slutade 13-8, vilket kanske inte riktigt speglade matchbilden. SSK skapade en del, men Vita Hästen skapade mer och farligare, framförallt ju längre perioden gick.

– Bra läge inför sista. Vi gör några misstag, men bättre än i första, sa Arvid Degerstedt i periodpausen.

Period 3

Vita Hästen inledde alltså i spel 5-3 i några sekunder innan man spelade 5-4 och skapade en del lägen men SSK slog ifrån sig.

GÄsterna fortsatte att hålla spelet uppe och ta sig in i hemmalagets zon. Man fick iväg en del skott, men det var hyfsat oskymda lägen och målvakten var ofta välplacerad. Även Adam Ohre sattes på en del prov under en period men bestod dem med den äran.

I mitten av perioden svängde spelet över i SSKs favör. Man spelade bra och organiserat i Vita Hästens zon men mitt i pressen fick Marcus Eriksson tag på en passning med sin långa klubba och spelade fram Tanner MacMaster som fick fritt fram mot mål och kunde trycka in 2-3!

Powerbreaket kom med lite drygt fyra minuter kvar och det stod klart att det skulle bli en svettig avslutning.

Södertälje låg på för att få till en kvittering och plockade ut målvakten med två minuter kvar men Vita Hästen stod emot och kunde kvittera ut säsongens första trea! Skotten slutade 5-7, sammanlagt 29-20.