Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Kristianstad
KIK

Förlust mot Kristianstad

7 oktober 2022 21:13

Trots en väl genomförd match fick skåningarna med sig alla poängen hem.


Period 1

Båda lagen turades om att få till organiserade anfallsspel i inledningen, spelade runt och sökte lägen men hittade inga riktigt bra. Fyra minuter in fick Sebastian Benker tag på en retur och var ytterst nära att peta in pucken vid Kristianstads vänstra stolpe men den gled förbi utanför. Samma Benker hade ett riktigt farligt styrningsläge sju minuter in, men Filip Larsson var snabb med plocken. Ytterligare en minut senare var samma kedja återigen nära att ge hemmalaget ledningen när Tanner MacMaster bröt in framför mål.

I mitten av perioden hade gästerna ett farligt skott som en skymd Adam Ohre i hemmamålet fick jobba med att styra undan. Strax därefter uppstod en situation där en tackling i Kristianstads zon ledde till att Aleksi Ainali och Rasmus Kahilainen båda åkte på två minuter för roughing.

Tim Wahlgren tog sig in i gästernas zon och drog på ett skott, dock rakt på målvakten.

Med fem minuter kvar hade hemmalaget en stark period och skapade massor av chanser. Jakob Stridsberg och Jens Holmström skapade ett läge som slutade utanför. Sebastian Benker var återigen nära att få in pucken och någon framför mål var ytterst nära att styra in ett skott från blå. Erik Borg, Knut Köhler och Jimmy Andersson skapade tryck. Tim Wahlgren och Rasmus Kahilainen hade varsitt hyfsat skottläge från vardera kant.

Med mindre än minuten kvar kom Kristianstad i ett sällsynt anfall, sköt, fick tag i returen och kunde trycka in 0-1 genom Jakob Bondesson, inte helt olikt målen Södertälje gjorde senast.

Skotten slutade 7-9, men Vita Hästen dominerade perioden stort spelmässigt. Det är ju dock målen som räknas och målet gjorde gästerna.

Period 2

Perioden var bara sekunder gammal när Eric Hjorth åkte ut för puck out. Kristianstad spelade runt en del men hemmalaget lät dem inte komma till några riktigt avgörande lägen, förutom ett skott som Adam Ohre styrde undan. I sekvensen efteråt gick Vita Hästen till anfall och gästerna tvingades ta en hooking-utvisning.

Vita Hästen hade svårt att få till något bra powerplay, men med halva utvisningen gången fick man ändå utdelning i ett lite okonventionellt mål. Erik Ullman spelade fram pucken från egen zon till Tim Wahlgren vid offensiv blå som lät pucken gå vidare till Jimmy Andersson, som ensam med målvakten inte gjorde något misstag utan tryckte in 1-1!

Efter målet följde en sagolik period för hemmalaget där man låg på och dominerade fullständigt. Erik Borg stod framför mål och var ytterst nära att styra in pucken och det ena läget följde det andra, men mitt i pressen kom Kristianstad åter i ett av få anfall och Patrick Bajkov pricksköt in 1-2 vid Adam Ohres hägra stolpe.

Strax därefter åkte Kristianstads Filip Karlsson ut för high sticking och publiken anade att Vita Hästen som i det närmaste spelat powerplay i fem-mot-fem skulle dominera ytterligare med en man mer på isen, men det gick lite långsamt och Kristianstad kunde slå ifrån sig samtidigt som Vita Hästen åkte offside tre gånger när man försökte ta sig in i anfallszon.

Vita Hästen fortsatte att skapa men möjligen med lite mindre frenesi än tidigare. Med dryga två minuter kvar åkte Hampus Falk ut för elbowing. Kristianstad skapade inte så mycket. Istället var både Tim Wahlgren och Jimmy Andersson nära att kvittera shorthanded.

Skotten slutade 12-6, summa 21-13 efter två perioder. Sett till spelet kändes 1-2-målet ologiskt och orättvist, men det räcker som bekant inte att skapa mängder av kvalificerade målchanser, pucken måste in också.

Period 3

Vita Hästen inledde hyfsat piggt i tredje också, även om Kristianstad också hade sina lägen. Fem minuter in hade man etablerat anfallsspel, men en missad puck höll på att leda till friläge för gästerna och Alex Brännstam var tvungen att ta en utvisning för holding. Hemmalaget spelade dock ett riktigt bra powerplay och det var svårt att se att man var en man mindre på isen. Man spelade runt pucken över stora ytor och Arvid Degerstedt var nära att få ett friläge.

Tanner MacMaster höll en liten soloshow bakom Kristianstads mål och tvingade fram en utvisning för gästerna. Man borde dock ha haft en till när man knuffade in en hemmaspelare i mål. Efter tjugo sekunder tvingades dock Kristianstad ta ytterligare en utvisning ändå, för tripping. I samband med utvisningen tog Vita Hästen sin timeout. Tyvärr var även detta powerplay lite för långsamt och även om man passade runt än den var man aldrig riktigt nära en kvitteringspuck.

Istället kunde Kristianstad återigen vända och trycka in 1-3.

Hemmalaget försökte och försökte. Alex Brännstam hade ett skott på mål vid bortre stolpen men Filip Larsson var blixtsnabb i sidledsförflyttningen och klarade.

Med drygt fyra minuter kvar åkte gästerna på en interference-utvisning och hemmalaget plockade ut Adam Ohre. Efter skott och en tilltrasslad situation kunde Tanner MacMaster peta in 2-3!

Vita Hästen tog in Ohre igen men med två minuter kvar försökte man åter med sex-mot-fem. Tyvärr slutade det som det ofta gör med 2-4 i öppen kasse.

Skotten slutade 9-8, sammanlagt 30-21 inför 1 707 åskådare. Det var en väl genomförd match av hemmalaget, men man behöver förvalta sina lägen bättre för att plocka hem poängen.