Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Björklöven
IFB

Tre poäng mot Björklöven!

12 oktober 2022 22:45

Vita Hästen tog revansch efter förlusten uppe i Umeå.


Period 1

Matchen var bara några sekunder gammal när Björklöven åkte på två minuter för tripping. Vita Hästen hade svårt att få till ett bra powerplay men med halvminuten kvar fick man åtminstone iväg ett skott.

Spelet efter utvisningen var betydligt bättre för hemmalaget. I momentet efter fick Filip Lennström ett bra läge och fick iväg pucken men målvakten klarade. Strax efteråt igen fick Tanner MacMaster ett öppet läge men avslutet gick utanför. Marcus Eriksson spelade in framför mål men pucken gick utanför.

Samma Eriksson fick pucken droppad av Arvid Degerstedt i minimal vinkel och målvakten såg ut att täcka vid första stolpen men på något sätt hittade Macke en lucke och kunde prickskjuta in 1-0!

Hemmalaget fortsatte att ösa på. När signalen för powerbreak gick stod skotten 8-1 och det var inte alls orättvisande.

Med lite drygt fyra minuter kvar åkte Tanner MacMaster ut för tripping. Björklöven spelade runt, men Vita Hästen spelade ett aggressivt boxplay och gästerna fick inte ut så mycket av sitt powerplay.

Björklöven fortsatte att skapa efter utvisningen vilket avspeglade sig i skottstatistiken. När tiden rann ut stod Vita Hästen kvar på 8 medan gästerna hade ökat till fem.

– Man känner att man har legat sjuk ett par dagar, men skönt att vara tillbaka. Jag vill se att vi tar med oss enkelheten här från den första perioden, sa Marcus Eriksson i pausintervjun.

Period 2

Björklöven inledde starkt men Vita Hästen spelade enkelt och var starka och Björklöven hade inte så mycket att svara.

Med fem minuter kvar åkte Anton Björkman ut efter en tackling en halvmeter från plexit. Tim Wahlgren var nära att åka till sig ett friläge, men en jagande back lyckades norpa åt sig pucken. Vita Hästen spelade åter bra i boxplay och ven om Björklöven vann flera tekningar och passade runt mycket så höll Tobias Sandberg nollan.

Björklöven hade en puck i mål med dryga två minuter kvar, men målet underkändes helt korrekt eftersom en Björklöven spelare stått inne i Sandbergs målgård och handpassat pucken.

Skotten slutade 11-8, sammanlagt 19-13.

– Det böljar lite fram och tillbaka. Vi har bra stunder och blir emellanåt lite tillbakatryckta. Det händer fortfarande att vi gör misstag, men när vi spelar enkelt och gör vårt jobb så ser det bra ut därute, sa Erik Borg i pausintervjun.

Period 3

Det var en fortsatt jämn inledning av tredje perioden. Nästan fem minuter in åkte Jimmy Andersson ut för en tripping. Björklöven spelade runt och skapade chanser men återigen stod hemmalaget upp bra och Tobias Sandberg höll tätt. Gästerna fortsatte att trycka på efter utvisningen men hemmalaget fortsatte att stå emot bra och mestadels hålla Björklöven på utsidan. När signalen för powerbreaket gick hade Björklöven 7-0 i skott.

Vita Hästen började skapa lite igen när matchen kom igång igen. Björklöven stuvade om och spelade med fyra forwards och en back för att försöka få till en kvittering. Man hade ett skott i stolpen och en farlig retur strax efter, men hemmalaget fortsatte att hålla tätt.

Med knappt två minuter kvar plockade Björklöven ut målvakten. Marcus Eriksson frispelade Sebastian Benker, men en Björklövenspelare täckte målet. Med 25 sekunder kvar kunde dock Arvid Degerstedt lätta in 2-0 i öppet mål!

Skotten slutade 4-15, sammanlagt 23-28. Tobias Sandberg fick hålla nollan och tre poäng till Vita Hästen!