Hemma
Östersund
ÖIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Östersund

14 oktober 2022 21:16

Förlorade målsnål tillställning.


Period 1

Spelet var lite avvaktande i hela perioden. Lite av ett ställningskrig där inget av lagen skapade några riktigt farliga lägen. Vita Hästen höll i pucken en del och kom i anfall där man tog sig in i anfallszon men hade det lite svårt att hålla sig kvar där.

Eric Hjorth åkte ut efter 3 minuter men Östersund skapade inget av vikt.

Skotten slutade 6-3 i en händelsefattig period.

Period 2

Alex Brännstam åkte ut för tripping två minuter in men Östersund skapade inte mycket till powerplay den här gången heller.

Kimi Koivisto tog sig in i Vita Hästens zon minuten senare, tog sig förbi Anton Björkman och snärtade in 1-0 till hemmalaget.

Vita Hästen lyfte spelet något och kunde organisera lite spel i hemmalagets zon, men i sekvensen efteråt var det Östersunds tur att göra detsamma och så fortsatte det.

Nästan tolv minuter in fick Jimmy Andersson ett friläge, framspelad av Sebastian Benker. Han gjorde en vacker dragning men tappade pucken.

I momentet efteråt fick gästerna sitt första powerplay när Östersund drog på sig en utvisning för crosschecking. Vita Hästen spelade rnt men hittade inte riktigt de farliga lägena. Jesper Samuelsson sköt ett skott som styrdes framför mål men farligare än så blev det inte.

Gästerna fortsatte att dra nytta av sitt momentum och Tim Wahlgren hade ett farligt skott men målvakten klarade. Vita Hästen pressade på hårt nästan hela återstoden av perioden och Jimmy Andersson var nära att trycka in sin egen retur, men ställningen stod sig perioden ut. Skotten slutade 8-8 och perioden var ett fall framåt händelsemässigt. Noterbart är att Östersund vann närmare 2/3 av tekningarna.

Period 3

Vita Hästen öppnade starkare i tredje i jakten på en kvittering och efter två minuter fick man ett nytt försök i powerplay efter att Östersund dragit på sig en utvisning för holding. Gästerna spelade ett bra powerplay där bl a Sebastien Benker hade ett riktigt bra läge. Tyvärr åkte Tanner MacMaster på en utvisning för tripping, men precis när Östersund skulle få numeräärt överläge drog Östersund på sig en ny utvisning när Jimmy Andersson var på väg in i hemmalagets zon.

Det numerära överläget gav inget, men Vita Hästen fortsatte att ligga på. Hampus Falk sköt ett skott som Tim Wahlgren styrde men på något sätt hann målvakten med. Marcus Eriksson, Jesper Samuelsson och Jimmy Eriksson låg på och var också nära att spela sig fram till något farligt. När powerbreaket kom var hemmalaget mest tacksamma och insåg att det nog skulle bli en svettig avslutning.

Vita Hästen fortsatte att ligga på. Eric Hjorth var ytterst nära att trycka in pucken. Alex Brännstam hade ett öppet skottläge. Gästerna låg på och Östersund fick slå ifrån sig.

Med minuten kvar tog Vita Hästen timeout och halvminuten senare plockade man ut Tobias Sandberg. Man presterade ytterligare ett par chanser men fick inte in pucken och Östersund kunde avgå med segern. Skotten slutade 5-13, sammanlagt 19-24.