Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Djurgården
DIF

Förlust mot Djurgården

19 oktober 2022 21:20

Trots spelövertag genom större delen av matchen förlorade Vita Hästen mot ett effektivt Djurgården.


Period 1

Matchen inleddes med en delikat framspelning av Marcus Eriksson till Jimmy Andersson i helt eget majestät framför mål, dock gick hans klubba sönder precis i avslutningsögonblicket.

Båda lagen hade sina lägen i början men Vita Hästen hade mer puck i anfallszon. Man var duktiga på att ta sig in och behålla pucken även om Djurgården var ganska framgångsrika i att hålla hemmaspelarna på utsidan.

Åtta minuter in åkte gästerna på en uvisning för hooking. Hemmalaget lyckades med viss möda etablera sig i Djurgårdens zon och då kom snart en ny hooking-utvisning och fem-mot-tre-spel i nästan en minut. Marcus Eriksson styrde och ställde och serverade flera riktigt bra lägen till bl a Eric Hjorth, men man lyckades inte trycka in pucken. Vita Hästen fortsatte dock att trycka på.

Med fem minuter åkte Eric Hjorth på hemmalagets första utvisning, för tripping. Djurgården hade inledningsvis svårt att etablera sitt powerplay men efter halva utvisningen kunde man trycka in 0-1 på skott från blå. Målet godkändes efter videogranskning.

Rasmu Kahilainen fick ett halvt friläge som var nära att rendera i mål och strax efteråt uppstod en bökig situation framför Djurgårdens mål där ingen hade riktigt koll på var pucken var, men den höll sig åtminstone utanför mål.

Med fyra sekunder kvar åkte Djurgården på en ny utvisning efter att Olle Liss dragit av Erik Ullman hjälmen. Skotten slutade 12-8. Vita Hästen spelade bra under långa perioder och skapade en hel del vassa chanser. Djurgården stack mer upp lite då och då, men var mer effektiva framför mål.

– Det går fort därute. Klart att det är speciellt att möta Djurgården, jag känner ju nästan hela laget, sa Alex Brännstam i pausintervjun.

Period 2

Vita Hästen spelade runt och hittade lägen i powerplayet och hade ett skott i stolpen. Nära att Djurgården blivit fulltaliga fick Arvid Degerstedt ett friläge men pucken hamnade utanför stolpen.

Samma Degerstedt åkte ut för tripping åtta minuter in. Det tog lite drygt tio sekunder innan Alexander Ytterell kunde panga in 0-2 med ett mäktigt slagskott.

Halvvägs in i perioden åkte Tanner MacMaster på en riktig propp av Olle Liss. Liss åkte ut på 5 minuter för charging men efter videogranskning omvandlades straffet till 2 minuter för boarding. Vita Hästen spelade runt länge men Djurgården var duktiga på att hålla hemmalaget på utsidan. Rätt var det var fick dock Arvid Degerstedt pucken framför mål och la tillbaka pucken ett par decimeter till Tanner MacMaster som kunde sprätta upp 1-2 i nättaket!

Hemmalaget fortsatte att ligga på. Hampus Falks bössa gick varm där han stod och matade på slagskott efter slagskott från blå.

Med knappt tre minuter kvar åkte Djurgården ut för delaying the game. Hemmalaget spelade runt och skapade flera bra lägen och fick bra skott på mål, men lyckades inte trycka in pucken. Skotten slutade 9-4. Vita Hästen fortsätter att spela riktigt bra och skapa mycket, men är inte tillräckligt effektiva när det gäller målskyttet.

– Vi ser hur viktigt det är att hålla sig på banan, alla tre målen är gjorda i powerplay. Vi hade bra spel i andra, men det krävs att vi får mer trafik framför mål, sa Jesper Samuelsson i pausen.

Period 3

Tre minuter in åkte Djurgården ut för crosschecking. Jesper Samuelsson, Sebastian Benker och Marcus Eriksson spelade runt och hittade skottlägen, men Carl Lindbom i Djurgårdens mål stod i vägen. Istället fick Djurgården ett friläge som slutade med straff. Tobias Sandberg stod dock i vägen, vilket han också gjorde på ett friläge några minuter senare. I övrigt var det mycket hemmalag, mycket skott och styrningar, men gästerna höll emot. Vita Hästen sköjde över Djurgården fullständigt och skapade läge efter läge, men pucken ville inte in.

Istället kunde Djurgården komma i ett av få anfall med drygt fem minuter kvar. Man sköt, fick tag i returen och sköt in 1-3. Målet videogranskades och godkändes därefter.

Med halvminuten kvar tog Vita Hästen timeout och plockade ut Tobias Sandberg. Tiden rann dock ut och resultatet stod sig.