Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

Seger mot Södertälje!

26 oktober 2022 21:08

Vita Hästen tog snabb revansch.


Period 1

Matchen böljade lite fram och tillbaka till en början. Vita Hästen försökte ta sig in i gästernas zon genom att åka in och lämna pucken till en väntande frände vid blålinjen, Södertälje försökte mer trampa runt och inget av lagen skapade några riktiga lägen.

Åtta minuter in åkte Anton Björkman på en utvisning för hooking. Södertälje spelade runt och hittade in i mitten där SSK sköt men Adam Ohre var snyggt med med plocken. Med sekunder kvar på utvisningen var Rasmus Kahilainen ytterst nära att kunna bryta en passning men pucken blev kvar i Vita Hästens zon och då kunde Albert Sjöberg få tag i den och vispa upp den i Ohres vänstra kryss.

Det tog dock bara halvminuten innan Victor Öhman fick tag på en retur på skott från Sebastian Benker och kunde lägga in kvitteringen!

Publiken hann sedan inte sätta sig innan Hampus Falk la ett riktigt smörpass till en fristående Arvid Degerstedt som kunde smacka in 2-1 ur liten vinkel.

Vita Hästen fortsatte att ligga på och Jens Holmström var ytterst nära att kunna lyfta in ännu ett mål. Strax därpå hade man ytterligare ett farligt läge där Jens Holmström spelade fram Rasmus Kahilainen, men pucken höll sig utanför och Fredrik Bergvik i gästernas mål kunde lägga sig på den. I samband med situationen åkte SSK på en utvisning för slashing. Vita Hästen spelade runt och höll pucken i gästernas zon men hittade inte det avgörande läget.

Skotten slutade 6-11 i en period som inleddes lite skakigt men där Vita Hästen tog över mer och mer ju längre perioden gick.

Period 2

Det var mycket kamp och tacklingar i början av andra. Arvid Degerstedt åkte ut för hooking i anfallszon efter knappt fem minuter. SSK åstadkom inte så mycket. Vita Hästen stod upp bra och lät inte SSK komma igång. En frustrerad Cole Cassels slog till Hampus Falk som gav tillbaka och så var slagsmålet i full gång och med Falk som segrare åkte båda spelarna ut på fem minuter för fighting.

Vita Hästen tryckte på och spelade runt men rätt var det var kom Emil Alba i ett eget anfall, skickade iväg pucken mot mål och pucken gick in i Ohres vänstra kryss.

Tanner MacMaster åkte ut för hooking halvminuten efter målet. SSK styrde upp lite powerplay men skapade inga större farligheter.

Vita Hästen lyfte spelet igen. Marcus Eriksson fick både ett och två lägen att ta ledningen men Bergvik var snabb i sidledsförflyttningarna.

Med drygt fyra minuter kvar åkte Jesper Samuelsson ut för holding the stick. SSK skapade lite tryck till en början, men hemmalaget höll dem på utsidan och kunde sedan hålla pucken utanför egen zon större delen av det numerära underläget.

Period 3

Hemmalaget inledde starkt i tredje perioden och hade det mesta av puckinnehav. Nästan fyra minuter in blev Marcus Eriksson intacklad i sargen och SSK fick två minuter för crosschecking. Vita Hästen öste på både under och efter utvisningen och skapade massor av lägen men fick inte in pucken.

Det hann gå åtta minuter innan SSK kunde styra upp ett organiserat anfallsspel. Ett par minuter senare åkte gästerna på en utvisning för tripping. Vita Hästen spelade återigen bra och skapade lägen men SSK höll emot.

Med dryga tre minuter kvar fick spelövertaget äntligen utdelning när Andreas Söderberg pangade in 3-2!

Södertälje tog ut målvakten och jagade en kvittering. Istället kunde Rasmus Kahilainen spela fram Filip Lennström som kunde defiliera och sätta 4-2 i öppen kasse.