Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Västerås
VIK

Förlust mot Västerås

28 oktober 2022 21:25

Västerås vann och tog med sig alla tre poängen.


Period 1

Perioden var bara några sekunder gammal när Andreas Söderberg åkte ut för slashing. Det tog dock bara några sekunder i numerärt underläge innan Filip Lennström drog upp en kontring och spelade in pucken till Erik Borg som kunde trycka in 1-0!

Borg var också när att dribbla av både försvar och målvakt i sekvensen efteråt, men pucken fastnade. Hampus Falk hade ett skott från slottet strax efteråt, men den satt i Ian Blomquists plock. Sebastian Benker tog in pucken och Eric Hjorth sköt. Tanner MacMaster hade ett riktigt bra avslut efter lite klapp-klapp-spel av vacker skola. Överlag ett bra tryck från hemmalaget och när Västerås åkte på en utvisning för hooking efter nästan sex minuter tog Västerås timeout.

Utvisningen renderade en del bra powerplay men inga mål. Vita Hästen fortsatte dock att ligga på. Arvid Degerstedt bröt in framför mål och var nära att trycka in pucken. Sebastian Benker var i snyggt samspel med Jens Holmström men pucken smet tätt utanför stolpen.

Västerås kom dock tillbaka och när klockan visade drygt 12 minuter höll pucken på att trilla in bakom Adam Ohre. Arvid Degerstedt crosscheckade en Västeråsspelare när han försökte hålla undan pcuken och fick besöka utvisningsbåset. I samband med avblåsningen gick signalen för powerbreak. Västerås spelade runt och sökte läge och efter nästan halva utvisningen fick man utdelning när Vita Hästen-bekante Alexander Lindelöf pangade in kvitteringen.

Västerås hade en starkare period efter målet. Med fyra minuter kvar fick Jesper Kokkonen ett friläge, men Adam Ohre höll tätt. Vita Hästen vände tillbaka. Med dryga minuten kvar var Sebastian Benker nära att kunna lyfta pucken över benskyddet på Blomquist men den nådde inte tillräckligt högt.

Skotten slutade 8-14, vilket inte stämde med matchbilden. Vita Hästen hade ett stort övertag halva perioden innan Västerås kom tillbaka.

Period 2

Fyra minuter in åkte Erik Ullman på en utvisning för tripping och halvminuten senare åkte Eric Hjorth ut för slashing. Västerås spelade runt och letade lägen men Vita Hästen var följsamma och lyckades slå ifrån sig ett par gånger. Vita Hästen hann knappt bli fyra utespelare på isen innan man åkte på en ny utvisning för too many players och fick spela fem-mot-tre i några minuter till och då kunde man inte länge stå emot. Västerås tryckte in 1-2 med åtta sekunder kvar av Eric Hjorts utvisning, så man fick dessutom fortsätta i numerärt överläge.

Precis när man blivit fulltaliga kom dock även 1-3 när Jesper Kokkonen fick ett öppet läge och snärtade upp pucken i Ohres vänstra kryss. Västerås var dessutom ytterst nära att utöka ytterligare när Anton Svensson fick pucken vid bortre stolpen.

Halvvägs in i perioden åkte Västerås på en utvisning för hooking. Hemmalaget hade lite svårt att organisera sitt powerplay till en början men lyckades sen skapa ett par chanser. Närmast var en oavsiktlig styrning på ett skott som tog på en skridsko, men pucken gick utanför stolpen.

Med dryga fem minuter kvar igen var det dags för en ny chans till powerplay när Trevor Cheek åkte på en utvisning för hooking. Arvid Degerstedt hade en styrning som inte var långt borta, men den fastnade hos Blomquist. Om man annars ska prata om ett tema i powerplay så var det ett flertal tillfällen där Vita Hästen försökte spela in pucken till någon som stod och skymde framför Blomquist.

Västerås hann knappt bli fulltaliga innan det var dags för en ny utvisning, återigen på Trevor Cheek och återigen för hooking. Det var dock gästerna som skapade läge och när Adam Ohre blockerade och blev slashad ifrågasatte Tanner MacMaster tilltaget. Situationen var över när MacMaster tog en andra vända i situationen och åkte då själv på en utvisning för roughing.

Skotten landade på 5-16, sammanlagt 13-30 och i denna period var siffrorna inte riktigt lika missvisande. Anders Olsson gav uttryck för missnöje i pausintervju och tyckte att vi slarvade bort perioden. Utvisningarna landade på 8-6, sammanlagt 12-8 efter två perioder.

Period 3

I inledningen av tredje perioden kunde man återigen börja känna det spel som i större delen av säsongen har kännetecknat laget och två minuter in drog Jakob Stridsberg på ett skott som satt som en smäck. 2-3!

Publiken hann knappt sätta sig innan Jens Holmström drog på ett skott som studsade över Blomquist in i mål och hemmalaget hade kvitterat!

Glädjen blev dock kortvarig när först Gabriel Kangas fick pucken i slottet, snurrade runt och svepte upp pucken i Ohres vänstra kryss till 3-4 och Trevor Cheek i momentet fick ett friläge. Andreas Söderberg jagade ikapp och avstyrde tillsammans med Ohre men var lite väl brysk och Västerås tilldömdes en straff som togs av Alexander Lunsjö och räddades av Adam Ohre.

Västerås fortsatte att ligga på. Halvvägs in i perioden fick man ett öppet läge i slottet men Ohre var redo med plocken.

Vita Hästen lyfte spelet och försökte skapa lägen för en kvittering. Arvid Degerstedt skapade både ett och två lägen, men Blomquist stod i vägen.

Med drygt fyra minuter kvar åkte Västerås Jesper Kokkonen på en utvisning för slashing i hemmalagets zon. Inte så mycket hände, men med halva utvisningen avverkad flög Västerås Ludvig Jardeskog på Arvid Degerstedt och märkligt nog valde domarna att plocka ut båda spelarna på fem minuter för fighting.

Jens Holmström fick pucken framför Blomquist och var nära att kunna tråckla in pucken.

Med minuten kvar tog Vita Hästen sin timeout och ville nog gärna plocka Adam Ohre för att jaga en kvittering med sex utespelare men med tekning i hemmazonen fick man inte chansen förrän tjugo sekunder senare. Victor Öhamn fick till ett skott mot mål men närmare än så kom man inte. Skotten slutade 11-11, sammanlagt 24-41.