Hemma
Djurgården
DIF
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Djurgården

29 oktober 2022 20:11

Ett vilt kämpande Vita Hästen räckte inte riktigt till.


Period 1

Lagen kände på varandra inledningsvis och båda lagen tog sig in i varandras zoner utan att skapa några riktigt farliga lägen.

Fem minuter in åkte Arvid Degerstedt på en utvisning för holding. Djurgården spelade runt och testade Tobias Sandberg i mål och med halva utvisningen avklarad fick Daniel Brodin pucken i slottet och vispade upp den i nättaket till 1-0.

Vita Hästen gav inte tappt. Erik Borg spelade fram inlånade Lukas Isaksson som var nära att kunna trycka in pucken.

Halvvägs in i perioden åkte Djurgårdens Johan Alm ut för holding och samtidigt gick signalen för powerbreak. Gästerna tog sig in och spelade runt, men det slutade ofta med en felpassning som lät Djurgården slå ut pucken. Med halva utvisningen avverkad åkte Djurgårdens målskytt Daniel Brodin ut för hooking och Vita Hästen fick spela fem-mot-tre. Man fick till några skottlägen men oftast med lite för fri syn för Djurgårdens målvakt Matthew Galajda.

Hemmalaget fick lite momentum av att klara av utvisningen och hade en stark period i Vita Hästens zon men gästerna stod upp och Tobias Sandberg var snabb med plocken.

Vita Hästen kontrade då och då, men skotten kom ofta i lite oskymda lägen.

Skotten slutade 7-10. Vita Hästen stod upp bra och skapade en del men Djurgården var lite tyngre med pucken, åtminstone i slutet av perioden.

Period 2

Det var ett ganska bra tempo i början av andra. Båda lagen fortsatte att skapa men Djurgården var något tyngre i sitt puckinnehav. Inlånade Georg Weigelt tog sig in i hemmalagets zon, drog en back och fick iväg ett skott. Hampus Falk hade ett skott i ribban också, annars var det mycket hemmalag inledningsvis.

Åtta minuter in åkte Hampus Falk ut för kneeing. Djurgården pressade på men Vita Hästen höll emot. När signalen för powerbreak gick hade hemmalaget 10-2 i skott och det reflekterade matchbilden ganska bra.

Med åtta minuter kvar skapade Vita Hästen lite organiserade chanser och hade ett skott på mål som dock räddades och gav en spelvändning där Daniel Brodin kunde utöka hemmalagets ledning med ett skott nära Sandbergs vänstra stolpe.

Med drygt två minuter kvar åkte Johan Alm ut för hooking men Vita Hästen skapade inte så mycket.

Skotten slutade 20-6, vilket inte känns orättvisande.

Period 3

Lite avvaktande och slarvigt spel från båda håll i inledningen av tredje. Tobias Sandberg gjorde en riktigt svettig räddning med en snabb sidledsförflyttning efter ett par minuter. Likaledes gjorde Djurgårdens målvakt vid ett tre-mot-ett-läge. I momentet efter fick Djurgårdens Linus Arnesson pucken mitt i slottet, vred sig om och tryckte in pucken vid Tobias Sandströms vänstra stolpe.

Halvvägs in i perioden kunde gästerna etablera lite spel i anfallszon. Hampus Falk och Victor Öhman skapade bra lägen, men målvakten var med på noterna.

Med sju minuter kvar trampade Erik Borg in i Djurgårdens zon, pucken hamnade hos Lukas Isaksson som förpassade den till Andreas Söderberg som pangade in 1-3! Inte helt olikt målet mot Södertälje.

Två minuter senare åkte Tanner MacMaster ut för slashing. Hemmalaget spelade runt mycket men gästernas boxplay gav dem inte utrymme att skapa så mycket.

Med dryga minuten kvar åkte Sanberg ut och Vita Hästen jagade reducering i sex-mot-fem. Sekunder senare lyckades Tanner MacMaster tråckla in pucken också, 2-3! Vita Hästen tog timeout. Med femton sekunder kvar plockade man målvakten igen, men lyckades inte komma närmare. Skotten slutade 13-8, sammanlagt 40-24.