Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Tingsryd
TAIF

Vinst mot Tingsryd!

4 november 2022 21:12

Efter en svettig tillställning stannade poängen i Norrköping!


Innan matchen hyllades Jesper Samuelsson som gjort imponerande 400 matcher i HockeyAllsvenskan.

Period 1

Tingsryd tappade bort pucken i egen zon, Erik Borg snappade upp den och försökte dra målvakten Daniel Rosengren men han hann med i förflyttningen. Annars hade Tingsryd lite mer puck inledningsvis och hemmalaget fick dra iväg ett par icingpuckar.

Marcus Eriksson drog iväg och fick pucken vallad vid mittlinjen och drog målvakten men pucken gick utanför. I sekvensen efter stod Sebastian Benker framför mål, men det var Tingsryd som höll på att styra upp pucken i eget mål. Alex Brännstam hade också ett ganska tungt skott på mål, men målvakten hade fri sikt och kunde styra undan.

11 minuter in fick nyförvärvet Patrick Bajkov pucken vid blå, tog in pucken i zon och spelade in till Erik Borg i mitten som kom lite förbi målet och chansen tycktes försvinna, men han spelade in pucken till Marcus Eriksson som kunde trycka in 1-0!

Sebastian Benker fick nästan ett två-mot-ett-läge och försökte ta ett skott men blev upphunnen av backen och pucken gled ner mot motsatta hörnet.

Tingsryd åkte på ett lagstraff för too many players med drygt fem minuter kvar. Vita Hästen hittade in i zonen och spelade runt lite men fick inte till något riktigt tryck eller farliga lägen.

Med sex man på isen igen för båda lagen hade inlånade Hugp Styf ett skott på mål som målvakten dock kunde styra undan. Likaså hade Eric Hjorth och Anton Björkman.

Med dryga minuten kvar sköt Eric Hjorth och Marcus Eriksson höll sig framme och kunde styra in 2-0!

Jesper Samuelsson hade också ett bra läge men skottet tog på Rosengrens axel.

Skotten slutade 18-7, något speglade matchbilden ganska bra.

Period 2

Spelet böljade lite fram och tillbaka men Tingsryd var lite starkare i inledningen av andra. Med tre minuter gågna åkte man dock på en trippingutvisning och Vita Hästen fick en ny chans att spela powerplay.

Hemmalaget hade svårt att komma igång med sitt powerplay och gästerna fick mycket tid att gå. Det tog ca 90 sekunder innan hemmalaget kunde etablera sig i gästernas zon och läget rann ut i sanden.

Jesper Samuelsson hade en passning till ett läge som så när resulterade, men istället vände Tingsryd i ett farligt läge där Gropp sköt och Tobias Sandberg klarade.

Strax efteråt fick Tingsryds Daniel Öhrn en tackling nära sargen som tog olyckligt och han fick ledsagas ut med tog sig åtminstone av isen för egen maskin.

När spelet drog igång igen hade Georg Weigelt ett bra skott som tog i stolpen.

Erik Borg tog sig in i gästernas zon, spelade över till Patrick Bajkov och störtade på mål och var inte långt ifrån att kunna styra in Bajkovs skott.

Med åtta minuter kvar gick signalen för powerbreak samtidigt som Eric Hjorth åkte ut för boarding och gästerna fick sitt första tillfälle till powerplay. Det var dock Tim Wahlgren som var ytterst nära att göra mål när han jagade ikapp pucken, tog ett varv runt mål och höll på att peta in den köksvägen.

Tingsryd tog sig in i hemmalagets zon och styrde upp lite powerplay men Vita HÄsten stod upp bra och lät inte gästerna få till någon riktigt farlig chans. Tim Wahlgren gjorde ytterligare en bra insats när han på egen hand uppehöll tre Tingsrydsspelare medan sekunderna rann iväg.

Med tre minuter kvar hade Vita Hästen en bra period igen med ett långt anfall. Andreas Söderberg drog iväg ett höstlöv mot mål som mycket väl hade kunnat vålla svårigheter för en skymd Rosengren.

Istället vände Tingsryd, sköt och kunde få tag i returen och trycka in reduceringen 2-1 genom Felix Olsson.

Skotten slutade 7-6, inte helt orättvisande.

Period 3

Hemmalaget inledde starkt och behööl pucken i gästernas zon under ett långt anfall. Jens Holmström sköt, Erik Ullman och Eric Hjorth likaså. Erik Borg sköt ett skott som gick utanför och Patrick Bajkov att ett läge att lyfta pucken över Rosengren efter att Marcus Eriksson skjutit men fick inte upp den. Tingsryd stack upp, men det var kraftig dominans av hemmalaget i inledningen.

Tingsryd kom tillbaka och tog över. Man spelade runt, sköt och tog tillbaka pucken. Tobias Sandberg såg stabil ut men hemmalaget hade svårt att få pucken ur egen zon och fick ta långa byten. När powerbreaket kom stod skotten 6-9 och det var i underkant. Vita Hästen hade det tufft.

När spelet återupptogs kunde hemmalaget gå till anfall. Jimmy Andersson hade ett läge och tog dessutom tillbaka pucken. Strax efteråt jagade Erik Borg tag på pucken som hamnade hos Patrick Bajkov som klånkade in den i stolpen.

Med fem minuter kvar åkte Eric Hjorth ut för high sticking. Erik Borg kämpade hårt och Georg Weigelt drog på en solotur som inte ledde till någon farlighet men väl fick sekunderna att gå.

Tingsryd plockade målvakten med nästan tre minuter kvar. Minuten senare tog man timeout. Gästerna pressade på och Vita Hästen slog ifrån sig.

Med mindre än minuten kvar fick Tim Wahlgren tag på pucken och drog mot mål. Han blev upphakad och domarna dömde mål! 3-1!

Tingsryds Ryan Gropp tappade humöret och åkte ut för en onödig slashing.

Skotten slutade 7-14, sammanlagt 32-27. Sista perioden var en pärs där Tingsryd pressade på men Vita Hästen höll undan.