Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Almtuna
AIS

Vinst mot Almtuna!

6 november 2022 20:09

Vita Hästen tog tre poäng!


Period 1

Det var mycket puck i Almtunas zon inledningsvis, men inte så många konkreta chanser. Eric Hjorth hade ett skott på mål, Hugo Styf likaså, men Viktor Andrén var relativt oskymd och höll tätt. Sebastian Benker hade ett skott tätt utanför stolpen.

Almtuna stack upp och fem minuter in hade man ett bra läge att kunna peta in pucken i en rörig situation, men Adam Ohre gjorde en bra räddning.

Med dryga sex minuter på klockan åkte Hugo Styf på matchens första utvisning, för holding. Vita Hästen stod upp bra och slog ifrån sig och lät inte Almtuna bygga upp något etablerat powerplay förrän det bara var sekunder kvar av utvisningen.

Med fullt manskap på isen igen lyfte hemmalaget spelet, spelade sig in i gästernas zon och fick till ett längre anfall.

Dryga tolv minuter in åkte Alex Brännstam på en utvisning för holding. Inte heller denna gång tilläts Almtuna etablera sig. Istället kunde Filip Lennström dra på en soloturné och dra iväg ett skott mot Andrén.

Med knappt fem minuter kvar åkte Tanner MacMaster och gästernas Emil Westerlund på varsin tvåminutare för roughing. Det var inte riktigt förlängningsspel (tre-mot-tre), men det var mycket fram och tillbaka.

Med halvminuten kvar åkte Almtuna på en utvisning för hooking efter en situation framför Andrén.

Skotten slutade 7-13, vilket kanske inte stämmer helt med hur det såg ut spelmässigt. Almtuna var dock lite rakare i sitt spel mot mål medan Vita Hästen mer försökte komma in och skapa längre anfall.

Period 2

Vita Hästen inledde i numerärt överläge men hittade inte riktigt spelet utan Almtuna kunde slå ifrån sig. Arvid Degerstedt hade ett hyfsat läge i slutet.

Annars var det gästerna som förde spelet inledningsvis. Det var mycket spel i hemmalagets zon och vid ett tillfälle gick pucken mellan Ohre och målet.

Vita Hästen vände och fick ett snabbt anfall som avslutades med skott över av Filip Lennström.

En tilltrasslad situation med missförstånd i kommunikationen höll på att ta en ände med förskräckelse i mitten av perioden när Almtuna lyckas norpa åt sig pucken bakom Ohres mål, men efter flera chanser och ingripanden av Ohre kunde den senare blockera pucken.

Med tre minuter kvar åkte Almtuna på en utvisning för slashing. Vita Hästen etablerade sig snabbt i gästernas zon, men hade svårt att hitta öppningar, det var mycket passningar bakom mål. Erik Ullman hade ett tungt skott, men Andrén var med.

Precis när Almtuna blivit fulltaliga fick dock Patrick Bajkov pucken från assistkungen Marcus Eriksson och kunde slå in 1-0!

Skotten slutade 10-12, sammanlagt 17-25. Almtuna förde mer av spelet i perioden och Vita Hästen hade svårt att hitta sitt spel, men lyckades åtminstone göra ett mål.

Period 3

Almtuna hade det mesta av spelet i början. Vita Hästen slog ifrån sig och försökte själva gå till anfall men blev snabbt avväpnade. Dryga sex minuter in kom man upp i ett lite anfall, men det slutade med att Erik Borg åkte ut för tripping. Vita Hästens fina boxplay höll i sig och Almtuna lyckades inte producera särskilt mycket.

Vita Hästen kom tillbaka och hade både ett skott som så när gled in bakom Andrén men också ett längre anfall. När Almtuna kom tillbaka vände hemmalaget och gick till anfall genom Marcus Eriksson och Patrick Bajkov och Bajkov var riktigt nära att kunna lyfta pucken över Andréns benskydd. I situationen åkte Almtuna på en utvisning för tripping och samtidigt gick signalen för powerbreak.

Utvisningen hade hållit på en halv minut när Jesper Samuelsson spelade ut till Eric Hjorth som fick in pucken i slottet där Sebastian Benker snappade upp den och snärtade in 2-0!

Med fem minuter kvar begärde Almtuna timeout och plockade målvakten. Gästerna pressade på men Vita Hästen höll undan. Med tre minuter kvar spelade Erik Borg fram till Tim Wahlgren. Tim gled över rödlinjen för att undvika en eventuell icing och lyfte sedan in 3-0 i tom kasse!

Tiden rann ut och Vita Hästen tog alla tre poängen!