Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Östersund
ÖIK

Vinst mot Östersund!

26 november 2022 17:01

Vita Hästen tog revansch för bortamötet och tog tre poäng!


Period 1

Vita Hästen öppnade starkt och hade flera långa anfall i Östersunds zon. När matchens första utvisningen kom efter nästan åtta minuter stod skotten 5-2, vilket faktiskt var lite i underkant.

I powerplay tog det bara en halv minut innan Hugo Styf SKöt och Erik Borg kunde styra in 1-0!

Vita Hästen fortsatte att ligga på och skapa tryck. Filip Lennström kom i ett anfall där han försökte hitta in med en lurig puck framför mål men hade ingen riktigt med sig. Hugo Styf och Eric Hjorth hade ett par bra avslut men Oliver Dackell i gästernas mål stod i vägen och var snabb med plocken.

Filip Lennström kom i ett nytt anfall och fick med sig en holding-utvisning med halvminuten kvar. Tiden rann dock ut utan något etablerat powerplay.

Skotten slutade 11-3, vilket inte var orättvisande, även om Östersunds fåtaliga chanser var ganska vassa.

Period 2

Hemmalaget började med powerplay men fick inte till något riktigt bra, uppställd powerplay. Istället var det farligaste som hände när Östersund åkte till sig ett friläge, som dock Adam Ohre klarade.

Östersund tittade upp i några längre anfall, men det var fortfarande hemmalaget som hade mest puck, skapade mest och hade mest organiserat anfallsspel. När powerbreaket kom stod skotten dock 4-5 och tempot kändes överlag inte så högt.

Östersund hade en stark period efter powerbreaket och skapade flera långa anfall. Vita Hästen kom tillbaka och spelade runt i gästernas zon, men båda lagen hade svårt att hitta luckor.

Skotten slutade 10-7. Jämnare period än första och ett visst spelmässigt övertag för Vita Hästen, men Östersund var farliga när de stack upp.

Period 3

Inledningsvis såg perioden ut ungefär som de två tidigare. Mycket kamp och mycket spel i Östersunds zon. Knut Köhler spelade in pucken till Rasmus Kahilainen som var när att styra in pucken. Sebastian Benker fick pucken i öppet läge men pucken gick utanför. Tanner MacMaster snirklade runt men hittade inget riktigt öppet läge.

3-1 stod skotten när powerbreaket gick och det skvallrar kanske om att det inte hände så mycket offensivt åt något håll.

Jens Holmström åkte in i gästernas zon och drog till slit iväg ett skott som sjöng i ribban.

Östersund försökte lyfta spelet och hitta ett kvitteringsläge. Med drygt två minuter kvar plockade Marcus Eriksson ner pucken magiskt vackert, åkte in i Östersunds zon och la en patenterad macka till Jakob Stridsberg som kunde slå in 2-0!

Östersund tog timeout och plockade målvakten i samband med målet. Dock åkte gästerna på en utvisning strax efteråt och man tog in målvakten igen.

Tiden rann ut och Vita Hästen tog en efterlängtad trea!