Hemma
AIK
AIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot AIK

30 november 2022 21:12

Det blev förlust mot AIK efter två mål i öppen kasse.


Period 1

Det tog ett tag för lagen att hita någon struktur i sina respektive spel. Det var mycket fram och tillbaka och inga längre anfall åt något håll. AIK skapade ett par lägen och Hugp Styf hade ett par skott mot mål med det dröjde tills sju minuter in innan Vita Hästen kunde få till ett organiserat anfall. Därefter vände AIK och skapade ett par farliga lägen framför Adam Ohre.

Mitt i perioden hade gästerna ett bra anfall där både Tim Wahlgren och Andreas Söderberg hade skottlägen, sen vände spelet återigen och AIK fick ett jätteläge där Ohre klarade tack vare en snabb sidledsförflyttning.

Vita Hästen hade en stark period efter powerbreaket där man fick till ett längre anfall men AIK vände och kom till ett farlig avslut nere vid Ohres högra stolpe som han kunde styra undan.

Eric Hjorth kom in i AIKs zon och avlossade bössan men Niklas Lundström klarade. Strax efteråt dribblade Erik Borg runt och slet och pucken hamnade till slut hos Hugo Styf som kunde panga in pucken i vänstra krysset. 0-1!

Den återstående minuten förflöt utan större drama och skotten slutade 8-13.

Period 2

AIK inledde perioden med ett tre-mot-ett-läge som inte resulterade. Minuten senare kom Vita Hästen i ett två-mot-noll-läge som resulterade i att en hemjagande AIK-back plöjde ner både mål och målvakt.

AIK låg på och med fyra minuter på klockan kom kvitteringen när pucken letade sig förbi Adam Ohre efter en trasslig situation framför mål.

Hemmalaget fortsatte att ligga på och Vita Hästen fick mest ägna sig åt försvar och att slå ifrån sig pucken. Fem minuter in stod skotten 7-1.

I mitten av period gick gästerna till anfall och Tanner MacMaster var inte så långt ifrån att kunna trä in pucken köksvägen. Vita Hästen fortsätta att anfalla och nån minut senare fick Marcus Eriksson ett öppet läge men pucken gick över. När signalen för powerbreak gick stod skotten i perioden 8-3.

Spelet gick igång igen och AIK gick till anfall genom Oskar Magnusson, som drog in mot mål och la pucken mellan benen på Ohre till 2-1.

Vita Hästen gick till anfall och i samband med att Lundström blockerade pucken åkte en AIK-spelare på matchens första utvisning, för slashing. Powerplayet hann dock knappt börja innan Patrick Bajkov åkte ut för hooking.

AIK gick till anfall. Andreas Söderberg bröt puckbanan och åkte ut för hooking i samband med situationen. Utvisningen blev dock mållös liksom resten av perioden. Skotten slutade 13-3, vilket sa en del om hur det såg ut.

Period 3

Båda lagen hade sin alägen. Fem minuter in var Tim Wahlgren nära att kvittera när han rundade Lundström och skulle lyfta in pucken i öppet mål, men den gick utanför.

Vita Hästen låg på och försökte hitta öppningar. När en AIK-spelare åkte omkull ville hemmalaget ha utvisning så till den grad att man åkte på två minuter för abuse of officials. Vita Hästen passade runt pucken i början men hade svårt att hitta det riktigt farliga läget. Erik Ullman hade ett hyfsat skott som dock gick utanför.

Tanner MacMaster åkte ut för holding och i samband med avblåsningen kom powerbreaket. Det var dock Vita Hästen som skapade den farligaste chansen när Tim Wahlgren skrinnade in i i hemmazonen och sköt.

Gästerna försökte lyfta spelet och hitta lägen men AIK var duktiga på att slå ifrån sig. Med två minuter kvar plockade Vita Hästen ut Adam Ohre och jagade en kvittering i sex-mot-fem men ett ihopslag ledde till raka spåret mot öppet mål för Oscar Öhman. Vita Hästen fortsatte att spela med en man mer och AIK gjorde ytterligare ett mål i öppen kasse genom Richard Gynge. Skotten slutade 6-6, sammanlagt 27-22.