Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Mora
MIK

Vinst mot Mora!

2 december 2022 21:18

Vita Hästen tog revansch efter premiärförlusten!


Period 1

Mora skapade de första lägena, men det var Sebastian Benker som snirklade runt Mora-målet efter närmare fyra minuter, drog målvakten och vallade in 1-0!

Minuten senare tog sig Knut Köhler in framför mål och var ytterst nära att peta in ytterligare ett mål. Jens Holmström hade ett friläge i sekvensen efteråt och hade fintat bort Andreas Ljunggren men pucken höll sig ändå på fel sida linjen, vilket domarna konstaterade efter videogranskning. Comebackande Sebastian Falk och Filip Lennström kom upp i ett anfall men fick inte till något riktigt avslut.

Mora lyfte spelet efter powerbreaket men Vita Hästen stod upp och slog ifrån sig. Vita Hästen hade sina anfall också och både Anton Björkman och Erik Ullman hade riktigt bra skottlägen.

Tim Wahlgren både täckte skott och bröt igenom halva Mora på egen hand, men fick inte till något avslut.

Sista minuten pressade Vita Hästen på och hade ett par farliga lägen och till slut blev Mora tvungna att ta en utvisning för slashing. Tim Wahlgren hade ett gyllene läge, men Ljunggren missade.

Skotten slutade 14-8 i en period som det ändå kändes som att hemmalaget hade ganska bra koll på. Båda lagen hade sina starka perioder

Period 2

Hemmalaget startade alltså med powerplay men lyckades inte skapa något riktigt farligt. Istället var det Mora som skapade en rejält tilltrasslad situation framför Adam Ohre. Pucken hamnade efter mycket om och men i mål, men målet underkändes efter att situationsrummet påkallat videogranskning.

Tim Wahlgren gjorde en oerhört vacker dragning mellan sina egna ben och var nära att peta in pucken men Ljunggren stängde till mellan benskydden.

Mora fortsatte att skapa. En puck i ribban och ett nytt rörigt läge framför Ohre som lika gärna hade kunnat sluta med baklängesmål.

Hemmalaget hade sina anfall, men det var ett ganska tungt spelövertag för Mora under första halvan. Gästerna hade flera långa anfall och hemmalaget hade svårt att vinna närkamper, sätta passningar på bladet eller att få ut pucken ur egen zon emellanåt.

Vita Hästen kunde dock vända upp i ett anfall med fem minuter kvar. Jens Holmström fick pucken på väg in bakom mål och hittade bakåt med en smart passning till Sebastian Benker som pangade in 2-0! Inte helt rättvist sett till matchbilden, men så skönt!

Mora gav inte upp och hade ett skott i stolpen sista minuten. Vita Hästen vände dock och Sebastian Benker satte pucken i stolpen. Jens Holmström fick tag i returen och rakade in 3-0!

Skotten slutade 8-14, alltså motsatta siffror mot första perioden. Mora hade det absolut mesta av spelet, men Vita Hästen försvarade sig bra och utnyttjade sina chanser.

Period 3

Mora ville säkert komma upp och försöka skapa lite reduceringsmöjligheter, men det var Vita Hästen som tog tag i taktpinnen. Sebastian Benker var, såklart, inblandad i ett farligt trassel framför mål och Filip Lennström var framme och högg på en retur. Hugo Styf norpade åt sig en puck från en ouppmärksam back och spelade fram Erik Ullman, vars skott dock gick rakt på Ljunggren.

Närmare fem minuter in vann hemmalaget en tekning i Moras zon. Hugo Styf sköt mot mål och Sebastian Falk styrde in 4-0!

Mora stack upp. Erik Ullman täckte ett skott och såg ut att få rejält ont när han hasade ut mot båset.

Med sex minuter kvar sköt x ett skott som Ohre klarade, men returen studsade rakt ut och Kalle Miketinac kunde trycka in 4-1-reduceringen.

Med blodad tand tog gästerna ut målvakten med hela fyra minuter kvar och timeout med 2:30 kvar. Man låg på och försökte reducera ytterligare men Vita Hästen stod upp bra och försvarade sig väl. Med halvminuten kvar åkte Erik Ullman ut för tripping men hemmalaget höll ut och tog tre poäng!

Skotten slutade 7-15, sammanlagt 29-37.