Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Södertälje
SSK

En poäng mot Södertälje

13 januari 2023 21:22

Förlust efter förlängning.


Period 1

Andreas Söderberg åkte ut för slashing ett par minuter in i första perioden. Södertälje gjorde inte så mycket av sitt powerplay, men man fortsatte att bygga på sitt momentum även efter att Vita Hästen blivit fulltaliga samtidigt som hemalaget hade svårt att få ut pucken ur egenzon och sju minuter in råkade Tobias Sandberg dra in pucken med sitt eget benskydd. Christopher Liljewall fick målet.

Det hann inte gå lång tid innan det var dags igen när Aaron Luchuk snurade runt och drog en lätt backhand med ryggen mot mål och pucken letade sig in mellan Sandbergs benskydd. Målet godkändes efter videogranskning.

Hemmalaget gav inte tappt och minuten senare hade Erik Ullman, Marcus Eriksson och Patrickajkov ett bra läge som mynnade ut i en utvisning för SSKs Johan Ivarsson.

Det tog ett tag innan hemmalaget fick fason på sitt powerplay, men precis när gästerna skulle bli fulltaliga hittade Sebastian Benker över till Victor Öhman som sprätte upp pucken i krysset. 1-2!

Målet gav en liten vitamininjektion för hemmalaget som drog upp ett längre anfall med ett par bra avslut innan gästerna vände och hade ett anfall innan powerbreaket kom. Skotten stod då 3-13, vilket kanske inte var helt rättvisande, men det sa ändå något om tendenserna i matchen.

Vita Hästen kom upp i ett tre-mot-två-läge direkt efter följande tek och Erik Ullman avslutade med ett tungt skott.

Med lite mer än tre minuter kvar kom kvitteringen på ett oerhört vackert sätt när Erik Ullman slog en genial passning till Erik Borg som fick ut pucken till Marcus Eriksson som i sin tur spelade snett inåt bakåt till Sebastian Falk som kunde trycka in pucken vid bortre stolpen! Vi kan väl säga att det var hyfsat tyst på bortastå i det här läget.

Vita Hästen fortsatte att ligga på och Jesper Samuelsson hade ett rätt bra läge att snurra in ett ledningsmål. Istället åkte Hampus Falk ut för tripping i momentet efteråt. SSK låg på men Vita Hästen stod upp bra och resultatet stod sig perioden ut. Skotten slutade 5-17. Gästerna var hyfsat starka i början och vid 0-2 kändes det tungt, men Vita Hästen visade stark moral och tog sig in i matchen igen.

Period 2

Södertälje hade några lägen i sitt kvarvarande powerplay men hemmlaget klarade av det och gick till anfall själva. Både Erik Ullman och Andreas Söderberg hade tunga skott men SSK kom tillbaka och etablerade långa anfall i Vita Hästens zon.

Vita Hästen hade svårt att få till uppspelen men halvvägs in i perioden jagade Jens Holmström mycket förtjänstfullt ikapp pucken när Södertäljebacken sjabblade lite, fick fram den till Tim Wahlgren som spelade tillka till Sebastian Benker som klappade iväg en projektil som Nikita Talapila inte hade en chans på. 3-2!

Det tog dock bara nån minut innan Södertälje vann en tekning vid Sandbergs högra cirkel och fick ner pucken till Johan Ivarsson som drog på ett skott som gck förbi Sandberg och in i mål.

Det tog dock bara ytterligare en dryg minut innan Vita Hästen återtog ledningen när Erik Ullman sköt från blå och Erik Borg sträckte ut sin klubba och styrde in 4-3!

Med sex minuter kvar åkte Hampus Falk ut för tripping. Södertälje låg på och Vita Hästen fick jobba men gjorde det med den äran och höll resultatet.

Hemmalaget lyfte spelet och med tre minuter kvar åkte SSK på en utvisning för tripping. Vita Hästen hittade en bra struktur ganska snabbt men inte de riktigt avgörande lägena.

Skotten slutade 7-13 i en oerhört märklig period som Södertälje ägde till stora delar men där Vita Hästen höll gästerna på utsidan i mångt och mycket och var hypereffektiva i sina anfall.

Period 3

Gästerna försökte trycka upp spelet i inledningen av tredje. Vita Hästen svarade med att bryta många passningar och hitta bra kontringslägen. Arvid Degerstedt hade ett bra skottläge men Talapila klarade. Istället fick Johan Ivarsson tag i pucken oc drog iväg den mot Sandberg och där fanns Aaron Luchuk som kunde styra in sitt andra mål för kvällen.

Södertälje fortsatte att ligga på och Vita Hästen hade svårt att hitta något organiserat anfallsspel utan fick mest ägna sig åt att slå ifrån sig. Sakta men säkert började man dock vinna fler kamper om mittzonen vilket ledde till att ma kunde få till lite mer organiserade anfall.

Halvvägs in i perioden åkte Södertälje på en utvisning för slashing bakom Sandbergs förlängda mållinje. Samtidigt gick sinalen för powerbreak.

Marcus Eriksson hittade som vanligt smått omöjliga passningar och Tanner MacMaster var nära att kunna trycka in en backhand men målen lyste med sin frånvaro.

Med fem-sex minuter kvar var det Vita Hästen som låg på för att skapa ett ledningsmål och skapade 3-4 riktigt farliga lägen men gästerna höll emot.

Erik Borg stal förtjänstfullt pucken från en Södertäljeback och drog iväg ett skott mot mål. Talapila fick trycka sig så nära stolpen att målet flyttade på sig.

Vita Hästen hade det absolut mesta av spelet i slutet av perioden och ett segermål hade inte varit orättvist, men tiden rann ut och matchen gick till förlängning. Skotten slutade 7-7, sammanlagt 19-37.

Förlängning

Det tog bara en halvminut innan Lius Videll trampade runt och in framför Tobias Sandberg och tryckte in segermålet.