Hemma
Västerås
VIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Förlust mot Västerås

18 januari 2023 21:13

Inga poäng för Vita Hästen i kvällens match.


Period 1

Västerås inledde med en del puck utan att för den delen vara riktigt organiserade. Tre minuter in kom man dock in i Vita HÄstens zon och Lukas Zetterberg sköt ett skott som stoppades av Adam Ohre, men studsade på Trevor Cheek och in i mål.

Jimmy Andersson och Jesper Samuelsson störtade in mot hemmalagets mål och Sama fick på ett bra skott men Johan Gustafsson i hemmamålet stod välplacerad. Vita Hästen skapade ett par chanser till i följande situation men inga mål.

Sex minuter in åkte Västerås på en utvisning för slashing. Sebastian Benker styrde upp ett bra powerplay där först Victor Öhman hade ett skott i stolpen och sedan samme Öhman la en kalaspassning till Jimmy Andersson som sånär kunde styra in kvitteringen.

Vita Hästen fortsatte att ligga på även efter att Västerås blivit fulltaliga tills hemmalaget lyckades få ut pucken. Då åkte istället gästerna på en utvisning i egen zon och Eric Hjorth fick sätta sig på botbänken för holding the stick. Spelet hann knappt börja innan Hampus Falk åkte ut för hooking och Vita Hästen fick spela i tre-mot-fem. Det var dock inte slut med utvisningar och bara sekunder senare åkte målstudsaren Trevor Cheek på en utvisning för tripping.

Med dryga sju minuter kvar åkte Västerås på en ny utvisning, för holding. Signalen för powerbreak gick samtidigt och skotten stod då 5-8.

Sebastian Benker styrde åter upp powerplayet och återigen var Vita Hästen ytterst nära att göra mål när Jimmy Andersson fick en puck i stolpen. Erik Borg hade också ett bra läge men ur väldigt snäv vinkel.

Västerås blev fulltaliga men Vita Hästen fortsatte att ligga på, spela runt och hitta lägen och styrningar.

Skotten slutade 6-15. Till en viss del återspeglade det de många utvisningarna, men Vita Hästen skapade en del i fem-mot-fem också och var riktigt nära att göra både två och tre mål, men marginalerna gick emot.

Period 2

Båda lagen hade puckinnehav inledningsvis. Ett par minuter in spelade Filip Lennström fram Georg Weigelt som hade ett bra skott i öppet läge men Gustafsson var oskymd och snabb med plocken.

I en situation strax efteråt hade Gabriel Kangas ett liknande läge som Adam Ohre stoppade med bröstplattan.

Sex minuter in fick Sebastian Benker tag på pucken vid blålinjen och började trampa inåt i planen. Ingen gick på honom, så han fortsatte in mot mål och lyfte in en vacker backhand i närmsta krysset!

Västerås hade ett bra anfall närmare mitten av perioden när man spelade runt och Adam Ohre kom lite ur position, men gästerna hjälptes åt att hålla emot.

Med dryga sju minuter kvar tappade Vita Hästen pucken vid offensiv blå och Västerås gick till anfall. Marcus Bergman sköt och pucken hamnade via Ohre hos Liam Dower Nilsson som kunde träffa pucken tillräckligt mycket för att den skulle leta sig in i mål via stolpen och Västerås hade återtagit ledningen.

Minuten senare höll ett slarvigt uppspel på att ge ytterligare baklängesmål men Ohre klarade Anton Svenssons dragning.

Victor Öhman vann en tekning i hemmalagets zon och pucken hamnade till slut hos Andreas Söderberg som höll i pucken kyligt medan en back gled förbi honom på isen, och gick mot mål men Gustafsson klarade.

Med knappt två minuter kvar åkte Erik Ullman på en utvisning för high sticking.

Skotten slutade 13-11. Västerås hade en stark period i mitten men Vita Hästen stod upp bra. Man slarvade dock vid ett par tillfällen och det gav Västerås chansen som ledde till andra ledningsmålet.

Period 3

Jimmy Andersson trampade nästan omedelbart in framför Johan Gustafsson och fick iväg en backhand som Gustafsson klarade.

Tre minuter in blev Georg Weigelt crosscheckad in i Johan Gustafsson och blev obegripligt nog utvisad för interference on the goalkeeper. Tråkigt nog lyckades Västerås även förvalta läget i ett mål.

Hemmalaget började fokusera på att stänga ner och hålla i pucken. Vita Hästen skapade bra anfallsspel men hade svårt att hitta skottlägen och när man kom till skott hade Gustafsson oftast fri sikt.

Vita Hästen tog sig in i Västerås zon men hade svårt att etablera sig och Västerås var duktiga på att hålla gästerna på utsidan och slå ifrån sig.

Jimmy Andersson bröt ett uppspel, pucken gick till Patrick Bajkov som passade Sebastian Benker, men skottet styrdes över. Hugo Styf fick ett skottläge vid blå, men pucken styrdes utanför.

Med två minuter kvar plockade Vita Hästen ut Adam Ohre. Sebastian Benker och Arvid Degerstedt var ytterst nära att kunna spela sig in i mål men pucken stannade på utsidan.

Vita Hästen tog sin timeout med minuten kvar men lyckades inte skapa något läge. Matchen slutade 3-1, skotten slutade 3-7, sammanlagt 22-33. En jämn match där effektiviteten avgjorde.