Hemma
MoDo
MoDo
Borta
Vita Hästen
VIT

En poäng mot MoDo

25 januari 2023 21:13

Det blev förlust på straffar efter en jämn tillställning mot serieledarna.


Period 1

Vita Hästen startade bra och hade pucken länge i MoDos zon. Weigelt var en av de som hade ett avslut innan MoDo tittade upp i sitt första anfall där Tobias Sandberg fick gripa in. I momentet efteråt var Victor Öhman nära att få fram klubban för styrning och Erik Ullman hade ett skott som inte var oävet.

MoDo tog över lite spelmässigt i mitten av perioden, men så drog Patrick Bajkov upp med pucken längs högersidan och fick sällskap av Erik Borg som gick på bortre stolpen. Bajkov hittade in med en perfekt passning och Borg kunde stöta in 0-1!

Minuten senare fick Jimmy Andersson pucken efter en bjudning av Riley Woods men pucken gick tätt utanför.

Tim Wahlgren jagade ikapp pucken när MoDos målvakt Kristers Gudlevskis försökte slå iväg den bakom kassen och fick in den framför mål där Jesper Samuelsson var en volleyträff ifrån att kunna få in ytterligare. I läget efter kom Arvid Degerstedt och Georg Weigelt i ett-två-mot-ett-läge med Weigelts styrning gick över. Strax efteråt fick Erik Borg ett nytt styrningsläge men Gudlevskis höll tätt mellan benskydden.

Skotten slutade 4-8 och målresultatet var kanske till och med i underkant. Vita Hästen hade varit förtjänta av ett eller två mål till.

Period 2

Andra perioden var inte ens en minut gammal när MoDo kom in med pucken i gästernas zon och drog på ett skott. Sandberg motade pucken som till slut letade sig fram till Theo Jacobsson som kunde fösa in kvitteringen.

MoDo hade mycket puck i Vita Hästens zon och hade en puck i ribban eller möjligen stolpen ur snäv vinkel. Sju minuter in fick man ett friläge men Sandberg klarade.

Vita Hästen tittade upp och Victor Öhman hade dubbla chanser, men Gudlevskis höll tätt.

Med åtta minuter kvar hade Vita Hästen ett längre anfall där man hade riktigt bra spel. Både Arvid Degerstedt och Jimmy Andersson var riktigt nära att kunna trycka in pucken i mål.

Spelet gick fram och tillbaka och med tre minuter kvar hade Aagaard ett riktigt farligt läge när Sandberg hamnade på isen. Pucken gick dock utanför.

Med halvminuten kvar åkte båda lagen på varsin utvisning för en liten uppgörelse. Riley Woods åkte för hooking och Erik Ullman för slashing.

Skotten slutade 17-6. Kanske inte helt rättvisande, men visst lyfte MoDo spelet ett snäpp. Vita Hästen hängde dock i och skapade en del farliga lägen.

Period 3

MoDo inledde starkt i tredje perioden och när en MoDo-spelare kastade sig över Jesper Samuelssons klubba åkte Samuelsson ut för holding. Vita Hästen höll emot och när man blev fulltaliga gick man till anfall. Filip Lennström hade dubbla chanser med Gudlevskis klarade.

Vita Hästen spelade bra och hade längre anfall där man slet som vilddjur och lyckades hålla kvar pucken i MoDos zon.

Med nio minuter kvar radade Vita Hästen upp pucken i ett pärlband av passningar och Erik Ullman var ytterst nära att kunna styra in pucken. I momentet efter hade MoDo en puck i stolpen. Victor Öhman fintade upp sin back på läktaren strax därpå och trampade runt målet men Gudlevskis klarade igen.

Med knappt två minuter kvar åkte gästerna på en utvisning för too many players on the ice. I samband med avblåsningen tog MoDo sin timeout. Hemmalaget låg på men Vita Hästen stod upp bra och matchen gick till förlängning.

Skotten slutade 11-8, sammanlagt 32-22. Båda lagen hade sina chanser.

Förlängning

Marcus Vela fick första läget i spel fyra-mot-tre när han snurrade in framför Sandberg, som dock klarade.

Erik Borg vann en tekning i egen zon, Jimmy Andersson fick tag i pucken och trampade hela vägen upp till Gudlevskis men han klarade. Skotten slutade 5-2.

Straffar

Omgång Bortalag Mål Hemmalag Mål
1 Marcus Eriksson Miss Theodore Niederbach Mål
2 Jimmy Andersson Miss Daniel Brickley Mål