Hemma
Mora
MIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Mora!

10 mars 2023 21:11

Vita Hästen tar tre poäng, möter Västerås i åttondelsfinal!


Period 1

Mora öppnade bra och hade ett skott som studsade lurigt framför mål och ställde Tobias Sandberg något, men pucken rann ut vid sidan av målet.

Det var mycket kamp i hyfsat tempo och mycket spel fram och tillbaka. Sex minuter in fick Tim Wahlgren ett hyfsat läge när han fick pucken spelad i sidled från Sebastian Benker och drog på ett skott mot närmaste stolpen, men Andreas Ljungren klarade.

Minuten senare åkte Johan Persson på matchens första utvisning när han trippade Patrick Bajkov framför Vita Hästens mål. Mora slog ifrån sig en del men gästerna kunde ändå skapa ett par farliga lägen. Sebastian Benker hade ett farligt dubbelavslut och det var lite rörigt framför Ljunggren.

Vita Hästen fortsatte att ligga på även efter utvisningen även om spelet återigen blev lite mer böljande. Patrick Bajkov hade ett bra avslut.

Hemmalaget hade en stark period igen med fem minuter kvar. Fabian Ilestedt hade ett farligt avslut, men Sandberg var med med plocken. Åt andra hållet höll Arvid Degerstedt kallt i pucken bakom eget mål och fick en enkel resa för att ta med sig pucken in i Moras zon och droppa pucken till Sebastian Falk som sköt, dock rakt på Ljunggren. Hampus Falk räddade också ett öppet läge när en Moraspelare sånär kunde trycka in pucken vid bortre stolpen.

Skotten slutade 10-9 i en hyfsat jämn period där dock Mora hade lite bättre, längre anfall.

Period 2

Perioden inleddes som den första slutade, mycket kamp och fram och tillbaka. Andreas Söderberg hade ett skott från blå ett par minuter in, Mora vände och skapade ett läge åt andra hållet.

Arvid Degerstedt snodde snyggt pucken i vad som skulle ha kunnat bli ett farligt läge för Mora, åkte över hela isen och avslutade hyggligt.

Mora hade en längre anfall åtta minuter in och fortsatte att ligga på. Minuten senare skottpassade Jonathan Myrenberg in pucken framför Sandberg där Kevin Hancock stod och kunde styra in 1-0 till hemmalaget, inte helt olikt Jimmy Anderssons mål mot AIK.

Ett par minuter senare var det nära igen när Mora hittade ett skottläge som Sandberg klarade, men inte hade helt kontroll på pucken utan fick snurra sig runt och lägga sig på den.

Strax efteråt skejtade Tim Wahlgren till sig ett läge och försökte spela över till Sebastian Benker, men pucken fastnade i backen.

Moras Robin Johansson trampade in framför Sandberg och blev hindrad av Andreas Söderberg, som fick sätta sig på botbänken för slashing. Vita Hästen klarade av det numerära underläget på ett bra sätt, men Mora fortsatte att ligga på och kom allt närmare ytterligare mål.

Då lyfte Sebastian Benker upp spelet och i det efterföljande anfallet var Georg Weigelt nära, nära att kunna trycka in kvitteringen. Strax därpå gick gästerna till ett nytt blixtanfall och Filip Wiberg och Victor Öhman kom till ett bra avslut.

Sista minuten hade Vita Hästen ett bra anfall och Sebastian Benker hade ett bra avslut.

Skotten slutade 7-6 i ytterligare en jämn period. Båda lagen skapade bra lägen, men Mora hade kanske något farligare avslut.

Period 3

I tredje perioden var det Vita Hästens tur att starta starkt och spendera en del tid i hemmalagets zon, även om det var mycket på utsidan. Efter en tekning till vänster om Ljunggren störtade Georg Weigelt fram och fick iväg ett skott på mål som gick in vid närmsta stolpen och kvitteringen var ett faktum!

Fem minuter in hade Mora ett riktigt farligt läge där pucken studsade i en båge över Tobias Sandberg, Moras Petter Vesterheim stötte till den och Sandberg såg ut att rädda med benskyddet. Spelet fortsatte men efter avblåsning videogranskades situationen och pucken konstaterades ha varit inne.

Fem minuter in åkte Moras Fabian Ilestedt ut för boarding. Vita Hästen spelade runt, höll på att tappa ut pucken ur zonen men räddade den och Sebastian Falk kunde spela över till namnen Benker som pangade in 2-2 vid närmaste stolpen just som Mora blev fulltaliga!

Elva minuter in fick Mora ett friläge men Sandberg klarade. Powerbreak följde och direkt därpå gick Victor Öhman och Jimmy Andersson till anfall där den senare fick pucken och sköt direkt, otagbart för Ljunggren och 2-3!

Mora ökade tempot något i slutet av matchen, men Vita Hästen stod upp bra. Med två minuter kvar tog Mora sin timeout och plockade sin målvakt. Vita Hästen hade ett skott mot mål från halva planen, men pucken fastnade hos en back. Mora fortsatte att ligga på men Vita Hästen höll emot och Sandberg gjorde ett par avgörande räddningar och gästerna tog med sig alla tre poängen hem!

Skotten slutade 14-6, sammanlagt 31-21.

Västerås förlorade mot Kristianstad med 5-3 och AIK förlorade mot Tingsryd med 1-4. Därmed slutade Vita Hästen åtta i tabellen och får möta Västerås i åttondelsfinal med hemmafördel! Första matchen spelas i Västerås på söndag.