Hemma
Karlskoga
BIK
Borta
Vita Hästen
VIT

Vinst mot Karlskoga

8 september 2022 20:50

Det blev vinst mot Karlskoga med 0-2!


Period 1

Matchen hann knappt börja innan Marcus Eriksson trollade fram en passning från bakom Karlskogas mål till Fabian Wagner som sköt och på returen var Sebastian Benker framme och petade in 1-0!

Minuten senare åkte Jimmy Andersson ut för interference. Karslkoga skapade en del tryck men Vita Hästen stod emot och Tobias Sandberg gjorde ett par fina ingripanden.

Åtta minuter in åkte Vita Hästen på ett lagstraff för too many players. Karlskoga hade till en början svårt att komma in i zonen men skapade sedan ett par farliga lägen med ett stolpskott som främsta läge. Sebastian Benker satt av straffet och åkte till sig ett bra läge när han kom in men målvakten Marcus Hellgren Smed (med ett förflutet i Vita Hästen) knep skottet.

Spelet gick lite fram och tillbaka. Karlskoga spelade sig ofta in i Vita Hästens zon, spelade runt och försökte hitta skottlägen. Vita Hästen spelade ofta på snabba omställningar och kluriga passningar när man lyckades etablera spel i anfallszon.

I slutet av perioden åkte Karlskoga på en utvisning men Vita Hästen hann inte skapa så mycket innan perioden var slut.

– Det känns bra att leda med 1-0, men Karlskoga är starka och vi får inte riktigt stopp på dem, sa Filip Lennström i periodpausen.

Period 2

Perioden var dryga minuten gammal när Arvid Degerstedt skickade in en back och målvakt in i mål. Fortfarande i numerärt överläge spelade gästerna runt och till slut fick Sebastian Falk pucken på högersidan och la en väldigt smart passning in mot mitten där Jimmy Andersson kunde styra in 0-2!

Rasmus Kahilainen åkte ut för high sticking och efter denna utvisning åkte Arvid Degerstedt och en Karlskoga-spelare på varsin tvåa för roughing. Med minuten kvar av utvisningarna skapade hemmalaget ett bra läge som ledde till att Erik Ullman fick ta en utvisning för holding. Karlskoga skapade en del tryck men Vita Hästen stod upp bra, täckte skott och höll emot.

Efter åtta minuter åkte Jesper Samuelsson ut för high sticking och hemmalaget fick ett nytt tillfälle att spela i numerärt överläge. Minuten senare åkte Karlskoga på en utvisning för interference.

Det var stundtals ett spel från båda lagen som kanske inte ska betraktas som avvaktande, men där man letade efter att kunna organisera upp sitt anfallsspel. Det var inte förrän med åtta minuter kvar som Vita Hästen skapade en rejält farlig målchans när flera spelare kom in på mål och sköt 4-5 skott mot en vilt fäktande Hellgren Smed, som dock lyckades freda sitt mål.

– Vi har bra stämning och ett jäkla go i gruppen, sa Léon Lerebäck i pausen och fortsatte:

– Lite noggrannare i vissa moment så kommer det här att gå bra.

Period 3

Efter ett par minuter tog sig Erik Borg in framför mål och var nära att peta in pucken. Han blev dock slashad av en Karlskoga-spelare som fick sätta sig på botbänken. Gästerna skapade en del, hittade bra passningsvägar, men det ville sig inte riktigt.

Hemmalaget hade en stark period i mitten av slutakten, sköt en del och hittade styrningar, men Vita Hästen täckte skott och Tobias Sandberg såg säker ut i kassen.

Karlskogas William Westlund (även han med förflutet i Vita Hästen) körde över Tanner MacMaster ur en blind vinkel och åkte ut för charging. Vita Hästen hade svårt att skapa något. Med fem utespelare på banan försökte hemmalaget skapa tryck. En till synes frustrerad Albin Eriksson började brottas med Léon Lerebäck bakom Vita Hästens mål och båda åkte ut. Karlskoga tog timeout och plockade ut målvakten för fem-mot-fyra-spel. Man skapade en del och med 50 sekunder kvar tryckte David Lilja in pucken bakom Tobias Sandberg. Målet dömdes dock bort och Karlskoga åkte istället på en utvisning för goaltender interference.

Tiden rann ut och Vita Hästen vann med 0-2 inför 532 åskådare.