Hemma
Vita Hästen
VIT
Borta
Vimmerby
VIM

Förlust mot Vimmerby

15 september 2022 21:05

Det blev förlust med 0–4 i genrepet mot Vimmerby.


Period 1

Perioden öppnade ganska öppet åt båda håll. Vita Hästen skapade fler lägen, Eric Hjorth hade så när en styrning från precis framför mål, men gästerna stack upp och var inte ofarliga. Fem minuter in åkte Vimmerby på en utvisning. Hemmalaget ställde upp och passade runt men hade till en början svårt att komma till riktigt vassa avslut. Man fick dock iväg ett par skott som Vimmerbys målvakt fick jobba lite på.

Vimmerby kom tillbaka och hade en stark period där man skapade en del farligheter och Tobias Sandberg fick göra några kvalificerade ingripanden. Mitt i pressen fick Tim Wahlgren pucken i ett friläge. Han försökte lägga pucken mellan benskydden på målvakten, men målvakten knep ihop och klarade.

Med fyra minuter kvar åkte Vimmerby på en ny utvisning. Vita Hästen spelade emellanåt bra, men gästerna stod upp bra och slog ifrån sig pucken ett par gånger och det blev aldrig någon riktigt vass farlighet.

11-6 i skott, 0-0 i mål.

Period 2

Vimmerby skapade ett par bra lägen i öppningen av andra perioden. Det kändes lite som att ett mål hängde i luften och drygt fyra minuter in kom det när Eddie Levin skrinnade in och drog iväg ett skott från strax innanför blå, som letade sig in mellan benen på Tobias Sandberg.

Minuten senare hade Vita Hästen ett organiserat anfall som slutade med en holding-utvisning för gästerna. Hemmalaget hade dock svårt att få till ett strukturerat powerplay och Vimmerby kunde både slå ifrån sig och kontra.

Vita Hästen drog iväg på en vass kontring själva där målvakten klarade första läget och sedan hamnade i mål när Arvid Degerstedt följde upp. En Vimmerbyback tyckte att Degerstedt varit lite för brysk och situationen slutade med två minuter var för de båda för roughing. Vita Hästen störde Vimmerby högt upp och lyckades vinna tillbaka pucken flera gånger, men det ledde inte till något. Precis när lagen blivit fulltaliga drog en hemmaspelare pucken mot en frikommande lagkamrat, men pucken missade klubban och blev istället till ett skott mot mål.

Med två minuter kvar åkte Tim Wahlgren ut för holding. Vimmerby utnyttjade det numerära överläget på bästa sätt och pangade in 0-2 genom Hugo Ollila.

Period 3

Tredje perioden var bara några sekunder gammal när Arvid Degerstedt åkte ut för holding.

Spelet böljade fram och tillbaka och inget av lagen skapade något särskilt farligt. Nästan sju minuter in åkte Vimmerby på en ny utvisning. Vita Hästen hittade in och spelade runt men kom till få avslut och när man fick iväg ett avslut stod målvakten i vägen. Gästerna hann inte mer än bli fulltaliga innan man åkte på ett lagstraff för too many players. Hemmalaget skapade en del bra lägen, men en felpassning ledde till två-mot-ett-läge, pass i sidled och skott rakt upp i krysset och 0-3 genom Anton Carlsson.

Vita Hästen ökade tempot och skapade en del tryck och med nästan åtta minuter kvar på klockan åkte Vimmerby på ytterligare en utvisning. Hemmalaget tog timeout och plockade målvakten, men det bar sig inte bättre än att Oscar Gustavsson fick tag i pucken, drog i ensamt majestät mot mål och tryckte in 0-4.

Hemmalaget fortsatte att spela utan målvakt under utvisningen och skapade något läge, men inget mål. Man gav dock inte upp utan försökte skapa reduceringslägen, men närmare än en styrning över ribban kom man inte och matchen slutade 0-4 inför 375 åskådare.