Varumärkesvård

Vi skall vara rädda om Vita Hästens symboler, färger och vilka typsnitt vi använder.

Våra symboler-vårt varumärke-är något mycket värdefullt och vi skall vara utomordentligt rädda om det. Det skall alltid vara tydligt för alla vilken profil Vita Hästen har.

Vita Hästens symbol-logotype-de färger vi valt som signalfärger och de typsnitt (fonter) vi använder i officiella sammanhang får inte ändras eller göras om utan ett beslut av Vita Hästens styrelse.

Detsamma gäller de bilder som används och den stil-den känsla-dessa bilder förmedlar. Det är den typen av bilder vi använder. Inga andra utan beslut.

Alla som vill använda hästen-loggan,våra färger eller skriva någon text om/för Vita Hästen skall alltid använda de beslutade symbolerna,färgerna och typsnitten. Detta gäller oavsett kommunikations kanal. Det gäller masskommunikation, på nätet lika väl som i banderoller och på skyltar, etc.

Vita Hästens symboler skall aldrig användas tillsammans med andra symboler där vi inte har någon naturlig koppling. Tillsammans med samarbetspartners, med andra klubbar, som stickers på bilen, i annonser och reklammaterial, osv är det självklart tillåtet. Men inte utan någon naturlig koppling.

Detta skall inte innebära att vi inte kan vara kreativa. Det är helt ok att skoja och vara kreativ med budskap och kommunikation. Det viktiga är att symbolerna inte alls förändras och att all-och vi menar verkligen all-kommunikation följer Vita Hästens värderingar och det vi står för.

Vita Hästen förbehåller sig rätten att ta bort och ta avstånd från all kommunikation som innehåller en profil, värderingar eller budskap som inte är i samklang med vad Vita Hästen står för.

Vi har på denna hemsida lagt upp nedladdningsbara symboler och bilder som vi rekommenderar alla att använda. Titta på den och se hur du kan använda symboler, texter och bilder.(Länk till sidan)

Senare under 2018 avser Vita Hästen presentera en genomarbetad varumärkesmanual med alla regler för varumärket och för hur vi skall agera i Vita Hästens namn. Vi återkommer om detta. 

Vita Häsens Styrelse